Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Alla bör ha en hobby!

Att ha en hobby som gör ens dagar lite roligare är väldigt viktigt för en del. Att ha något som man alltid kan roa sig med, oavsett tid och dag, är väldigt värdefullt eftersom man aldrig behöver känna sig uttråkad och sysslolös. Därför är det många svenskar som flera gånger i veckan ägnar sig åt det som de kallar för hobby. Men vad är egentligen en hobby? Och hur skaffar man sig en? Något som minst lika många som de som har en hobby undrar över och kämpar med.

Många är det som har en hobby som de älskar att spendera tid på. Men lika många är helt främmande inför tanken om att ha ett fritidsintresse, sådant har man när man är liten men slutar med när man börjar bli vuxen. Men så behöver det inte alls vara! Alla lyxigast är det för dem som har privilegiet att till och med kunna jobba med sin hobby. Något som fotbollslegenden ”Kurre” Hamrin har haft möjligheten att göra, något som man skrivit en artikel om på folkbladet.se:

Tre gånger i veckan tränar han stadsdelsföreningens knattelag. Och nästan varje helg återfinns han på någon fotbollsarena som observatör åt Milan. 
– Det är fullt upp. Förhoppningsvis kommer det att vara så länge än.
(Läs hela artikeln om Kurt ”Kurre” Hamrin här).

  • En enkel men fortfarande väldigt populär hobby är att dels ta bilder, men framför allt att fixa med dem. Du kan skapa dina egna fotoböcker, hänga upp på väggarna där hemma i ett fint arrangemang eller ge bort album till vänner och familj då de fyller år eller liknande. Det är inte bara en rolig sak att hålla på och pyssla med utan dessutom ett väldigt bra sätt att kunna bevara och dela med sig av fina minnen som man varit med om tillsammans med sina nära och kära.
  • Att spela golf var länge ansett att vara något för dem med lite mer pengar. Kanske på grund av att utrustningen kan vara rätt dyr ibland, men som tur är så förändras tiderna! Nu kan man hitta billiga klubbor i butik såväl som online på andrahandsmarknaden och att ha golf som sin hobby behöver absolut inte vara något för dem som bor på Östermalm längre. Nu kan alla spela golf, och det gör de också! Golf är en av de allra vanligaste hobbysen som svenskar ägnar sig åt.
  • Att ha matlagning som sin allra bästa sysselsättning är det allt fler som har. Något som tidigare har varit ansett att vara ett tråkigt måste är nu något som man gärna gör, tävlar i på TV och ägnar hela helger åt. Att laga mat, och vara duktig på det, har blivit näst intill trendigt och allt fler ägnar mer och mer tid åt det. Både på vardagar och till fest och andra tillfällen då man har tid att göra det.

Att ha en hobby är som en flykt från verkligheten i många fall och det är något som alla egentligen bör ha. Man ska tänka på att det inte behöver vara någon stor grej utan helt enkelt kan vara något som matlagning!