Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Bli en händig gör-det-självare

Ett renoveringsprojekt kan ligga många varmt om hjärtat och lyckas du ta hand om alla moment själv kommer du säkerligen att känna dig stolt. Vad du behöver är ett gott handlag, tålamod och riktigt bra verktyg och utrustning. Faktum är att gör-det-självare ofta blir dem som blir de nya kreativa uppfinnarna till nya möjligheter, så våga mera!

Nya vägar och idéer inom byggbranschen uppkommer ständigt. Ofta är det hemmasnickarna som kommer på den första snilleblixten som sedan upptas av byggprojektledarna. En sak är dock säker – inget kan gå smidigt utan att du har den rätta utrustningen och de korrekta verktygen på dig. På Sandbergs järn hittar du allt det nödvändiga för en egen topprenovering – alltifrån enkla skruvdragare till stora elverksmaskiner.

pensel som målar dörrVar inte dumdristig – el och VVS görs av fackmän

Du vet att du kan och du tror att vissa installationer inte behöver vara så krångliga som de kan verka på ytan. Men faktum är att både elinstallationer och VVS-arbeten ska utföras av auktoriserad personal som ger dig rätt till ersättning från försäkringen om något skulle gå snett. Om du ger dig på el- och rörarbeten själv kan det både ske en olycka och du kan bli tvungen att göra om alltihop vid ett senare tillfälle. Var därför aldrig så nonchalant att du gör saker som står utom din makt.

Lusläs renoveringsmagasinen och lär av de lärde

Både vad gäller inredningstankar och renoveringsidéer bör du läsa så många magasin och relevanta bloggar som möjligt. Det är här du får inspirationen och manualerna till dina moment. Att renovera eller titta på med någon annan kunnig som lär dig hur man gör, är också en ypperligt bra metod. Är du lärjunge hos någon så lär du dig på bästa sätt.

Planering är grundstenen

Oavsett vad du ska ge dig i kast med så är planering och mått basen till ett bra jobb. En bra bas och rätt måttplanering gör att få saker kan gå fel. Använd dina bästa vänner måttstocken och vattenpasset och sätt igång. Mät det gamla innan du river ut och mät hellre för många gånger än för få.