Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Byt inte dina fönster i onödan

Många villor från 70- och 80-talen har fönster som ser lite vita ut på insidan och som förhindrar en klar sikt. Den spontana reaktionen kan då vara att du måste byta fönster helt och hållet. Så är dock inte fallet utan oftast räcker det med att byta isolerglas.

Det kan vara lockande att börja renovera direkt när du har köpt ett lite äldre hus. När det kommer till fönster finns det dock ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att byta dessa och det är att fokusera på isolerglasen istället för hela fönsterrutan.

Onödigt att riva ut inredning i fullgott skick

Idag så gör vi många förändringar i våra hus för att höja trivsel och standard. Svenska Dagbladet uttryckte sig i följande text:

Det är i högsta grad relevant. Men det finns ingen anledning att byta ut en hel fönsterruta om du istället kan byta isolerglas och få samma resultat. Det är lika effektivt och kan göras till en bråkdel av kostnaden.

Vanligt att rutor blir punkterade

När det tränger in smuts och fukt i gamla fönster så brukar fackmän säga att dessa har blivit punkterade. Det är vanligast på fönster där solen ofta ligger på. Att byta isolerglas går snabbt och lämnar ingen åverkan på ditt hus. Dessutom har utvecklingen av just isolerglas gått starkt framåt under de senaste åren och det finns bra energiglas som ligger helt rätt i tiden. Du kan i princip alltid be om en kostnadsfri offert innan du bestämmer dig.