Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Vilka trender gäller vid förlovning?

Att trender och förlovningar hör ihop är inte konstigt egentligen, det handlar självklart från fester till ringar som byter skepnad. Samma sak gäller självklart vid vigseln också.

Brudklänningen och mannens smoking har en tendens till att byta utseende med tiden, på 80-talet var det exempelvis spets och axelvaddar som regerade bröllopen. Idag ser klänningarna lite annorlunda ut och om 10 år kommer vi kunna se tillbaka och finna ett mönster som med precis allting annat.

Smyckena följer även trenderFörlovning

Det är inte bara kläderna som får en ny trend för varje år utan det är även smyckena. Det är inte bara utseende och material som förändras utan också traditionerna för hur männen ska bära sina ringar och så vidare. Därför är det inte ovanligt att frågor såsom det är möjligt att: ”matcha förlovningsring till mina diamantörhängen?” eller ” Vad gäller angående ringen? I Sverige har båda förlovningsring, men i USA trär han på en ring på hennes finger när han friar, vad betyder det?”: Den första är självklar när det gäller hur man föredrar själv, vill man matcha sin ring med sina diamantörhängen så får man självklart det. På den andra frågan svarar Magdalena såhär:

Den lite äldre svenska traditionen är att kvinnan får en slät ring vid förlovningen och ännu slät ring vid vigseln. Mannen får en ring av sin fästmö, eller kan möjligen skaffa en själv om hon inte har råd att köpa en till honom. Så var det för länge sedan när kvinnor inte fick bestämma över sina pengar eller inte hade lönearbete. Mannens förlovningsring övergår vid vigseln till att bli vigselring, den får alltså höjd status kan man säga.