Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Så skyddar en hemförsäkring

Många kämpar hårt för sina drömhem. Den fina bostaden och snygga inredningen är något som åstadkommits över tid och därför gör det ont att se hemmet förstöras. En hemförsäkring tar inte bort smärtan över förlusten men ger däremot stöd i en svår stund.

En lägenhetshusbrand i Landskrona visar hur viktigt det är att ha hemförsäkring. Flera av de drabbade hyresgästerna fick se sina hem och tillhörigheter gå om intet i branden, som skedde i juli 2020. Dessvärre saknade många av dem bostadsförsäkring och därmed det skydd som försäkringsbolaget annars skulle gett dem.

”Utan hemförsäkring har de inget skyddsnät som hjälper dem med kostnader för hotellboende och eventuella skador på sina tillhörigheter”, skriver SVT Nyheter i en artikel om händelsen.

Vad ingår i en hemförsäkring?

hemförsäkringNär du tecknar en hemförsäkring får du inte bara ett skydd för själva boendet. Du skyddar även din inredning och dina prylar, som också kan ta skada i olyckan. Eftersom försäkringar för hemmet är fokuserade på din egendom rymmer de ofta heltäckande egendomsskydd. Reseförsäkring, rätts-, stöld- och överfallsskydd är exempel på skydd du vanligen får via hemförsäkringen. Om hemmet förstörs hjälper försäkringsbolaget dig att hitta ett nytt boende, även ett tillfälligt sådant. Inredningen och prylarna du successivt köpt kan du aldrig få tillbaka. Du kan däremot få ekonomisk ersättning så att du inte behöver börja om från början.

Hur försäkrar du hemmet?

Exakt hur hem- och egendomsskyddet fungerar kan du läsa mer om på https://www.gofido.se/hemforsakring/ eller på den oberoende konsumentguiden Hallå konsument! Varje försäkringsbolag har sina egna små detaljer i försäkringsavtalet, men fördelen med att teckna försäkringen via exempelvis Gofido.se är att du får en skräddarsydd hemförsäkring. På detta försäkringsbolag betalar du avgiften utifrån hemmet och sakerna du äger, inte utifrån vad du antas äga.