Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Inredningstrenderna 2020

I hemmet spenderar du extremt mycket av din tid och bör därför göra ditt hem till en plats där du trivs och kan finna ro. Detta gör du enklast med snygg inredning som reflekterar din personlighet. Trenderna i inredning ändras varje år, våra hem ser inte likadan ut i år som de gjorde 1979. Vi redar ut årets trender så att du får full koll.

I år är en av de största trenderna när det kommer till inredning att materialen ska vara miljövänliga och hållbara. Klimaten är det viktigaste vi har och något vi alla behöver hjälpas åt att rädda. Detta tänk återspeglas definitivt i årets hetaste trender. I övrigt är natur och grönska stort. På Nolhaga hem kan du hitta mängder med inredningsprodukter för att få till den rätta stilen.

Trend 1 – Natur

Den första trenden vi ser för i år är naturmaterial. Det är här klimattänket kommer in. Vi har miljövänliga textilier, återvunnet material och även naturliga material såsom trä. Även färgerna skriker natur. Det ska vara färger i beige, vitt och grått.

Trend 2 – Grönska

grön inredningFyll det hem med växter och grönt för att få till en lugn och trygg oas där du kan njuta. Snygga växter som passar perfekt i alla hem är:

  • Bonsai. Detta är små växter som slingrar sig uppåt med vackra gröna blad.
  • Fikus. Dessa växter klarar sig hyfsat bra själva så passar perfekt för dig som vill ha grönska men kanske glömmer bort att ta hand om dina växter.
  • Palm. En palm är snygg om du har ett större utrymme eftersom dessa vackra växter kan bli rätt så stora.
  • Murgröna. Häng upp amplar i fönsterna med murgröna som slingrar sig neråt. Detta blir dramatiskt och snyggt.

Matcha dina nya gröna växter med kuddar och filtar i liknande nyans. Då får du ett genomtänkt hem som hänger ihop.

Trend 3 – Färg

Många är rädda för färg men en tredje trend i år är färger i mängder. Ju mer desto bättre! Blanda olika snygga färger för att få fram ett konstnärligt hem. Använd gärna färger som vanligtvis inte används tillsammans som rött och rosa. Allt handlar om att du ska uttrycka din personlighet. Vill du inte mixa flera färger kan du köra tema där du inreder varje rum med en egen färg. Lite mer avskalat men fortfarande supersnyggt.

Trend 4 – Runda former

Sista trenden är mjuka runda former. Antingen kan du ha mönster på dina textilier med runda former eller ställ in runda bord och speglar som kommer göra om hela rummet. Vill du ta det steget längre kan du sätta in en klassisk jordglob som lyser och ger ett vackert sken i rummet.

Trend 5 – Vintage

vintageEftersom hållbarhet ständigt är på tapeten bli vintage en stor trend. Mixa det gamla med det nya. Köp en snygg vintagesoffa som du piffar till med nya kuddar och filtar. Stolar är också något som brukar finnas på loppis och är perfekt att matcha den nya soffan med. Kontrast är spännande! Kolla på köp-och-sälj sajter som blocket och tradera och se om du kan hitta några fynd.