Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Julpyssel med garn

Garn är ett mycket roligt och enkelt material att pyssla med. Det är inte heller speciellt dyrt i inköp. När det lackar mot jul är det många som köper hem garn för att pyssla, och det finns en hel del saker du kan göra.

Genom att köpa billigt garn online kan du göra riktigt mycket pyssel till en låg kostnad. Varför inte göra hemgjort julpynt istället för att köpa dyra tomtar? Dessutom finns det massor av annat roligt julpyssel du kan göra. Det behöver inte vara dyrt att pyssla.

”Genom att ta två runda skivor kartong och göra ett hål i mitten kan du skapa garnbollar.”

Tomtar av garn

Genom att ta två runda skivor kartong och göra ett hål i mitten kan du skapa garnbollar. Du trär helt enkelt garn genom hålet och runt skivorna om och om igen. När det börjar bli trångt att få igenom garnet är det dags att göra en knut med garnet. Sedan tar du en sax och klipper upp garnet mellan pappskivorna. Ta loss kartongen och vips har du en garnboll. Genom att göra sådana i mindre storlek, och fästa dem på varandra kan du göra en garntomte. Du fäster bara en tomteluva på den minsta garnbollen samt lite ögon på den.

Du kan också använda fina garner istället för presentsnöre när du slår in paket. Det håller ofta bättre och dessutom kan du eller den som får presenten återanvända garnet många gånger. Det är med andra ord ett betydligt miljövänligare alternativ. Som inslagningspapper kan du välja brunt papper, eller varför inte tidningspapper? Det är både snyggt och vänligt för miljön.