Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Köpa pysslet på nätet

Pyssel är mer att pilla med små, egna projekt efter jobbet. De flesta som uppskattar egna hobbyprojekt och att pyssla, beskriver det hela som en form av terapi och som något rogivande. En chans till att helt stänga av vardagstankarna och till hundra procent få fokusera på bara en sak. Att pyssla behöver inte vara ett pillande med småsaker, Pyssel kan lika gärna vara att måla om möbler eller att klä om fåtöljer. På nätet kan man hitta nya projekt, som att göra om de möbler som ungen annan vill ha och göra dem vackra igen. Ofta kan de som säljs på nätet gå att köpa billigare än ute i butikerna. På www.allaannonser.se kan man hitta annonser som andra har satt ut. Man kan där hitta alltifrån bilar att mecka med till vackra tapeter eller gardiner.

Trendigt med pärlor som pyssel

Under de senaste åren har en trend som vuxit stort, varit det att köpa pärlor, för att göra sina helt egna smycken. Mindre butiker där man plockar bland olika pärlor i lösvikt har öppnats och även de större butikerna som Panduro har satsat stort på ”gör själv-trenden”. De personer som uppskattar att pyssla och göra sina egna smycken helt från grunden beskriver det hela så här i en artikel från Sydsvenskan:

”Det är inte bara billigare att trä sitt eget armband eller halsband. Det finns fler fördelar, menar Eva Rubin, som är kund i butiken Lunds pärla.

– Det är rogivande att sitta ned och fixa med pärlorna. Man kan sjunka in i det och sitta tyst en stund, säger Eva Rubin. Hon har redan vanan inne men för nybörjare finns det hjälp att få.

– Jag har börjat hålla kvällskurser för intresserade som vill lära sig göra egna smycken. Särskilt Lundaborna har visat stort intresse för dem, säger Madeleine Tillberg, som driver butiken.”