Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Bilmeck för en självständig

Att vi kvinnor ska vara passiva och stå med förklädet bakom köksbänken redo att servera vår man med en rykande färsk äppelpaj är inte en bild som delas av alla. Könsrollerna luckras upp och den händige och självständiga kvinnan har tagit plats och med en jag-kan-själv-attityd inte tolererar att mannen eller någon annan ska fixa jobbet.

Vi kan bolla både barn, bakning och bilmecket. Inga problem. Men när ska rosa och blått helt försvinna, och när ska även barnen få vara barn och leka med vad de vill? Genom att luckra upp gränserna redan som små med vad som är tjejleksaker, respektive kill-leksaker blir det enklare när vi kommer upp i åldrarna. Då kommer det inte vara någon som bryr sig om du är hemmafru eller VD, och om din kille är dagispappa och har en lägre lön.

Jag kan själv

Alla är vi olika, vilket vi inte ska ändra på. Men att trenden går mot att kvinnor tar mer plats är spännande. Speciellt när det kommer till just reparationer. På www.skruvat.se kommer du billigt undan om du vill reparera bilen själv. Det är faktiskt inte speciellt svårt, det handlar bara om att ofta så är kvinnor inte lika intresserade och har därför inte samma driv att vilja lära sig.

Att riva murar

Vi lever inte längre som samlare och jägare. Kvinnan behöver inte längre skyddas av en stor och stark man, och mannen kan laga mat och behöver inte kvinna för att bli mätt i magen. I dagens samhälle handlar det om samspel och att både vi kvinnor och män ska må bra. Genom att riva murar och göra det vi vill: pyssla med nagellack eller att reparera bilen en solig söndag, får vi större frihet och självsäkerhet.