Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Outfits och spöken på Halloween

Snart är det Halloween igen och det finns så mycket roligt att klä ut sig till. Är du en sådan som syr dina egna dräkter för festligheten, eller köper du hellre en helt färdig utklädnad att ta på dig?

halloweenNär det nalkas sista veckan i oktober och första dagarna i november är Halloween-partyn och ”trick or treat” i full gång. Det gör att du har många maskeradkläder att välja på i butiker och online, till exempel här på https://fyndiq.se/underhallning/maskeradklader/. Ska du fynda läskiga linser till ögonen, låtsassår som stickertatuering, eller kanske teaterblod att smycka din dräkt med?

Halloween och roliga kostymer

Alla som älskar DIY (att göra saker själv, allt på egen hand) har nog sedan länge klurat och knåpat på sina dräkter till höstens olika spökfester och temamiddagar. I en artikel i Amelia får du gott om råd på hur du kan klä ut dig, utan att det för den delen behöver kosta dig skjortan.

Tre maskeradkläder som är enkla att göra själv:

  • Mumie – Använd gamla remsor av ett slitet lakan du ändå tänkt slänga och vira runt kroppen. Eller bandage om du har något liggandes. Detta är en klassisk skräckutklädnad som är enkel att få till. Kladda på lite låtsasblod också, om du vill skrämmas lite.
  • Spöke – Ja, varför bryta ett koncept som fungerar? Spöken är typexempel på utklädnad under Halloween. Det enda du behöver är ett vitt lakan, gärna ett påslakan som redan är ihopsytt till en dräkt med armhål. Det du behöver göra är att även klippa ut två hål för ögonen. Sen är du ”ready to go”.
  • Häxa – Allhelgona och Halloween är häxtider extra allt. Spöka till dig med en svart häxhatt och leta upp den gamla kvasten så är du egentligen klar. Med lite teaterblod och rött läppstift blir looken som häxa komplett. Det är inte svårare än så.

Ska du och din partner klä ut er till något tillsammans? Kör hårt på de klassiska filmparen eller varför inte en katt och dess klösbräda? Mycket skratt kommer av att man tänker utanför ramarna och gör sin egen grej. Mer om detta i MåBra.