Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Bli din egen mästerkock

När matlagningen står högt upp på listan av dina hobbies så behöver ditt kök vara utrustat på allra bästa sätt. Ett frekvent använt kök måste vara till större delen proffsigt inrett med smarta vitvaror och tåliga husgeråd. Det är bara så du kan bli din egen mästerkock.

Har du alltid drömt om att ha en egen restaurang men inte riktigt vågat ta steget fullt ut att öppna en? Eller du kanske helt enkelt bara vill utforska din egen matlagningslust hemmavid. På PEN Products finns restaurangutrustning av kvalitet som främst riktar sig till företag, men det finns inget som säger att du som privatkock inte kan få inspiration där också.

kock hackar lökSkaffa en proffsig ambiance

Det spelar ingen roll om det rör sig om möbler eller om du funderar på att köpa vitvaror eller köksutrustning för proffsbruk. Många privata hushåll tycker det känns extra inbjudande och hemtrevligt att skaffa restaurangmöbler med känsla. Barstolar, läderfåtöljer som i en engelsk pub, eller kafémöbler att ha i trädgården till uteköket – stämningen kan helt förändras och ge en förnimmelse av äkta restaurang- eller kaféambiance.

Glöm inte redskapen

Riktigt bra köksredskap gör hela din matlagning. De är visserligen lite dyrare än vanliga knivar på IKEA, men oj vad du får ut mycket av dem. Många satsar hårt på att göra själva inredningen restauranglik men glömmer lätt bort de små detaljerna som ska laga maten.

  • Satsa på japanska knivar
  • Välj rostfritt stål
  • Ha en bra köksbänk som arbetsyta

Väljer du rätt kastruller, knivar, porslin och pannor redan från början så slipper du få segt kött och vidbränd mat. Även smaken kan påverka rejält, vilket du kommer känna när du provar.

Uteköket – den nya utetrenden

Ett utekök är den absolut senaste trenden inom kök och matlagning. På sommaren finns det inget mer praktiskt än att ha alla livsmedel nära till hands utan att behöva springa ut och in och hämta plåtar, tallrikar och mat. Det är dessutom en alldeles speciell känsla att tillaga all mat och äta den utomhus. Att ha vinden i håret och höra fågelsången medan du står där och river, hackar och steker – det är livet.