Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Lär dig tarotkort

Kanske vill du lära dig att läsa i korten för att förstå din egen framtid och ditt eget liv lite bättre. Kanske är det för att förstå det samhälle vi lever i och för att söka svar på större frågor? När det kommer till tarotkort så finns det inget som säger att du inte får öppna upp en kortlek och börja leka. Men, du borde ha respekt och möta dina svar med stor respekt. Har du en genuin önskan att få större förståelse rekommenderas det att du besöker ett medium för att få en känsla för det lite mer övernaturliga så du förhoppningsvis även blir mer mottaglig. På http://www.sierska.se/ kan du kontakta spåkvinnor genomtelefonen om det alternativet känns mer lockande. Du kan även beställa hem eller besöka ett bibliotek för att se vad som skrivs. Vill du ta reda på mer om ondska och om godhet i oss människor har det precis kommit ut en ny bok av journalisten Ewa-Lotta Hulten.

Grunderna i tarot

  • Det finns sammanlagt 78 kort och dessa är uppdelade i två delar: stora och lilla arcanan. Tillsammans berättar de för oss om allt mellan himmel, jord och det som finns utanför.
  • Låt  inte tarotkorten avläsas för svart och vitt utan det handlar om att du ska utveckla din intuition och få inre bilder som talar till dig.
  • Vissa kort kan ses som skrämmande medan andra positiva rakt igenom – så är inte fallet utan alla korten har både positiva och negativa betydelser.
  • Stora arcan är de kort som är numrerade från 0 till 22 och tar upp större händelser i livet: kärlek, livet och döden.
  • Lilla arcan är de kort som är uppdelade i olika grupper såsom stavar, svärd, bägare och pentagram. Dessa sviter representerar de olika elementen: jord, eld, luft och vatten.
  • Stavarna, är eld och står för handlingskraft och aktivitet.
  • Svärdet är luft och betyder intellekt, möjligheter eller svårigheter och motgångar.
  • Bägarna är vatten och står för känsloliv, kärlek och tillfredställelse.
  • Pentagram eller mynt är jord och betyder materiell trygghet, pengar, arbete.

När det kommer till hur du ska lägga ut korten finns det olika varianter med allt från enkel till väldigt avancerade utläggningar. Vad du kan göra med bara för att komma igång är att börja ställa en fråga och sedan bara lägga ut ett kort. Du kan även använda dig av tre kort som representerar dåtiden, nutiden och framtiden. Lycka till!