Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Duka upp till fest

Ska du ställa till med fest vill du säkerligen duka fint också, men i många av inredningsmagasinen krävs att du köper hem både ditten och datten för att det ska bli så som du föreställt dig – men så behöver det inte vara. Här kommer några enkla tips om att fixa festdukning på liten budget.

Om det ska ställas till med fest kan det vara smart och roligt att ställa upp ett partytält i trädgården då detta både ger en större yta att socialisera på och minimerar städningen efter att festen är avslutad. Men för att skapa en lyxkänsla kan det vara roligt att duka upp lite extra fint – och det behöver du ingen stor budget för att lyckas med, allt som krävs är lite fantasi.

Feststämning på liten budget

När du ska ställa till med fest utomhus har du chansen att vara extra kreativ både när det kommer till pynt och dukning. Har du till exempel träd med bastanta grenar kan det vara mysigt att hänga upp lyktor eller ljusslingor där för att verkligen sätta stämningen när kvällen nalkas. Och vill du skapa en härlig stämning i partytältet är ett tips att lägga ut mattor på gräset som du ställer borden på som gästerna ska sitta vid, det gör att du skapar ett rum utomhus vilket blir extra fint om du kombinerar med lite annan bohemisk inredning på andra platser i trädgården. Sedan när det kommer till själva dukningen finns en massa inspiration att hämta från inredningsmagasinen, till exempel skriver tidningen Allas om hur man kan använda sig av naturen runt omkring sig i dukningen också. Varför inte plocka upp lite fallfrukt och trädgrenar för att skapa en fin centerpice? Eller kanske använda ormbunksblad som bordstabletter. När det närmar sig höst kan man med fördel använda orangeröda blad och kottar i duknngen – men se då till att förse gästerna med filtar om ni ska hålla festen utomhus en sensommarkväll, för då kan det bli lite kyligt. Fler tips man delar är att skapa lyxkänsla genom att duka upp med menyer, dessa kan du skriva ut på vanligt papper som du kanske bränner lite med en tändare för att få en vintage-look på dem. Det är bara din fantasi som sätter gränserna!