Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Trädgårdsfest som hos Da Silva

Sommarfesten i Da Silvas trädgård kommer att arrangeras för tredje året i rad. Festen där familjen samlar in pengar till Cancerfonden är uppskattad och omtalad vilket har resulterat i att till och med sponsorer nu gått in för att skänka en slant.

Familjen Da Silva kommer arrangera en trädgårdsfest i år igen. Som man skriver om i Sydsvenskan har familjen de två tidigare åren bjudit in till fest för att samla in pengar till Cancerfonden. I år satsar man lite extra och kommer att hålla en vår-loppis för att öka insamlingen ytterligare. Under festens första år var allt gratis och alla fick komma, men för att lyckas med en ännu bättre insamling har man senare år tagit en liten avgift och sålt biljetter. Intresset har även spritt sig under åren vilket har betytt att sponsorer gått in och skänkt tiotusentals kronor, vilket familjen är väldigt tacksamma över. Biljetterna för årets fest kommer inom kort att släppas till försäljning.

Din egen sommarfest

sommarfestGör som familjen Da Silva och arrangera en egen fest hemma i trädgården i sommar.

Sommar betyder grönt gräs, varma kvällar och sena nätter vilket också kan menas med studentfiranden,  midsommarfester eller kanske bröllop? Det är därför dags att fundera på vilken fest som ska hållas i just din trädgård och vad som behövs planeras fram till dess.

ELLE.se skriver man om hur man fixar den perfekta festen hemma under sommarhalvåret, speciellt om man har en trädgård att rymmas i. Det handlar om att skapa en mysig känsla, använda naturmaterial och säkerhetsställa planen om det skulle börja regna.

Att ha i bakhuvudet när du planerar en sommarfest:

  • Skaffa ett partytält som till exempel Kikiriki, det är inte uppskattat att ha festen under bar himmel om ovädret skulle dra in.
  • Tänk på att ha en grill som är tillräckligt stor. Maten ska vara varm samtidigt för alla gäster.
  • Bunkra upp med is. Varma sommardrycker är ingen höjdare när solen skiner.
  • Se till att det finns sopsäckar som räcker för att sortera upp festens kvarlevor.
  • Tänk även på att förvarna grannarna på att ni kanske blir högljudda. Det är sällan grannar klagar om man redan berättat vad som kommer att ske.