Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Det lilla extra vid festen

När det vankas fest finns det mycket spännande att planera och beroende på tid, budget och engagemang kan festen bli lite hur som. Och, är det så att du ska anordna en förfest och vet att ni bara kommer vara där i några timmar så behöver du inte få magsår för att du bara står för tilltugg och en bra Spotifylista.

Men, när det kommer till att ordna bjudningar och andra fester så är det en helt annan femma. Då gäller det att du visar framfötterna så kvällen blir så bra som möjligt. Och det finns små enkla tips att ta till.

Överraskningsfest

Överraskningsfester kan vara en av de allra bästa festerna. Detta då du gör en annan person så väldigt glad. Vad du bör tänka på är att skicka ut en hemlig inbjudan lång i förväg så alla har chans att komma och inte boka in något annat. Sedan bör du tänka Amerikansk och använda dig av banderoller och ballonger som höjer stämningen och verkligen visar vem som fyller åt. www.gasballonger.se/Reklamballonger kan du hitta speciella ballonger som kommer få födelsedagsbarnet, brudparet eller varför inte någon som varit borta länge och rest, att känna sig väldigt uppskattad.Garden party

Bjudningar

När det kommer till bjudningar gäller det att förutom att bjuda härliga människor som du vet kommer bra överrens och där du vet det kommer bli bra samtalsämnen gäller det att ta hänsyn till både mat, musik och vad som händer sen. Med Spotify är det som vi skrev längre upp enkelt så alla kan välja musik. Men när det kommer till själva maten är det den som sätter ribban. Tänk på att du bör tänka på helheten och inte att uppfylla alla enskillda krav: finns det en person som är vegetarian är det fint om du bjuder på fisk. Men, är personen vegan, inte gillar grönsaker och är väldigt komplicerad gör du bäst i att ge denne egen mat som inte skiljer sig allt för mycket. Detta är vad DNs vett och etikett säger:

”En bjudning är inte i första hand till för att tillgodose varje gästs specialönskemål angående maten, utan för den övergripande gemenskapens skull. Har man en gäst med så komplicerad mathållning behöver man verkligen inte laga denna särskilda mat, utan säger till vid inbjudan ungefär ”jag lagar några nya rätter som jag gärna vill bjuda alla på, men du kan ju inte äta dem eftersom det är kött/fisk/morötter (eller vad det nu är hon inte vill äta) så det jag klarar av att bjuda dig på är kokt ägg/potatis/(något annat). Okej hoppas jag”.