Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Den oförglömliga festen

Ska du ha fest? Kul! Bröllopsfest, 30-års-fest eller kanske hejdundrande kalas för ett barn? Oavsett finns det några saker som är bra att ha i åtanke. Mat, dekorationer och en riktig rolig stämning är tre ingredienser som krävs för att festen ska vara riktigt kul för alla deltagare. Här kommer vi med lite tips på vad som kan vara bra att tänka på när det drar ihop sig till en tillställning du vill att gästerna sent ska glömma. 

När du ska förbereda en riktigt stor fest kommer du troligtvis vilja att den bli helt oförglömlig, men hur ska du då gå tillväga för att lyckas med detta? Det är mycket som du kommer behöver planera och därför är det rekommenderat att du är ute i god tid. Till att börja med behöver du säkerställa en plats för festen. Vill du inte ha den hemma hos dig själv kan du t.ex. hyra en lokal eller varför inte låta festen vara utomhus om vädret tillåter. Om solen skiner och det är varmt och trevligt kan en utomhusfest vara det där lilla extra som krävdes för att göra succé.

Det är inte alla som är bekväma med att stå i köket och då kan man vända sig till en cateringfirma. Många cateringfirmor kan bistå med all den mat som du önskar bjuda på och ser även till att fixa alternativ till gäster med speciella kostvanor eller allergier. Om det är ett 30-års kalas ska det naturligtvis även finnas en tårta, eller hur? Antingen gör du tårtan från grunden själv eller så beställer du den från ett konditori. För att göra den extra passande för tillfället kan du hos https://www.calligraphen.se/sv/artiklar/brollop/tartdekorationer/index.html köpa tårtdekorationer som är lämpade för ändamålet, till exempel för bröllopsfesten.

Servera mat

Stora fester och mat går alltid hand i hand. Om du minns tillbaka har du troligtvis aldrig befunnit dig på en större tillställning utan att det bjuds på något gott. Maten är väldigt viktig till festen, men kan vara svår att planera i tid. Se därför till att du så snabbt som möjligt har koll på hur många som ska komma, så att du kan beräkna maten därefter.

Dekorationer och sällskap

En fest är inte en fest utan dekorationer! Till festen kan det passa bra med att ordna en riktigt fin dukning eller varför inte använda dig av konfetti, bordsdekorationer eller blommor. Naturligtvis bestämmer du själv hur du vill att dekorationerna ska se ut. Det som gör en fest till en oförglömlig fest är dock varken maten eller dekorationerna, utan stämningen. Bjud in människor som du håller om och som du vet kommer att bidra med positiv energi. För att hålla stämningen på topp kan det vara trevligt att bjuda på alkoholhaltiga drycker, men se upp så att det inte blir för mycket av det goda och att festen istället spårar ut. Bjuder du på alkoholhaltiga drycker är det även viktigt att du erbjuder alkoholfria alternativ för de gäster som inte dricker eller som kör.