Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Stickad succé på auktion

När det kommer till stickning så är det verkligen något som fått otroligt stort genomslag på senare år. Cirkus Cirkös har gjort en show om Knitting for peace och nu senast gick nobelpristagaren och modeskaparen Aung San Suu Kyi ut med en tröja på auktion som klubbades för 335 000 kronor.

2011274-ball-of-the-threadsMed garn i olika material och färger går det att skapa magi, komma ett steg närmre fred samt att samla in pengar till välgörande ändamål. Eller så kan man ju även självklart bara sticka för att det är rogivande och alldeles underbart tillsammans med sitt kaffe. Men nu när det fått ett sådant stort genomslag så har stickning blivit ett ord som hamnat på allt fler människors läppar och det är fantastiskt.

Tröja för 335 000 kronor

För nästan 30 år sedan så stickade frihetskämpen Aung San Suu Kyi en tröja när hon bodde i England. Sedan beslöt hon sig för att åka till sitt hemland Burma och kämpa för frihet och demokrati och under många år var hon ifrån sin familj. Detta har gjort att hon ses som landets moder samt att hon fått Nobelpris. Tröjan hon stickade nu har blivit en symbol och den som kammade hem den säger att tröjan kommer att ge en otrolig värme och trygghet då skaparen är en sådan fin person. Bara det att detta blivit uppmärksammat gör att människor får sig en tankeställare om hur världen på många ställen ser ut, men även att man kanske kan behöva varva ner lite  idet stressade samhälle som vi så många lever i. Nu har även Cirkus Cirkös gjort en show som de kallar för Knitting for Peace och är fängslande bra.