Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Underbara kladdiga kaka

Finns det något bättre än just kladdkaka? Förmodligen inte och med tanke på hur många recept det finns på matklubben.se hemsida för just kladdkaka så är det möjligt att det är vårt absolut populäraste fikatillbehör. Med en kopp kaffe och en kladdig kaka med choklad i och en topp av vispgrädde på är drömmen för alla fikapauser! Kladdkakor kommer i olika grader av kladdig mitt, med eller utan nötter och med smält choklad eller kakao. Tricket är att testa sig fram för att se vad man gillar bäst, måstet är dock att kakan inte ska gräddas så att allt det kladdiga blir torrt, så håll koll på tillagningstiden!

kladdig kaka med grädde

Det är minst sagt en pysselstund när vi ska baka våra kladdiga kakor, det ska måttas, hällas och blandas. Att få till baket riktigt bra är verkligen ett trick och de flesta som någon gång bakat vet att det inte finns mycket utrymme för felsteg. När det gäller kladdkaka så provar vi oss fram helt enkelt och när någon träffat rätt med alla ingredienser så är vi ofta intresserade i att få receptet.

Läsarnas bästa recept

Med matklubbens smarta forum så är ämnet med mest trådar i den om kladdkaka, anledningen är enkel och det är såklart för att vi vill veta hur man bakar en perfekt kladdkaka. Läsarna har gett varandra sina framgångsrecept och här är ett av de som provats fram i många år:

Jag brukar göra kladdkaka efter följande recept:

100 g smör
2 ägg
2.5 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl

Efter x antal beprövade recept tycker jag personligen att det receptet ger godast kladdkaka! Ibland brukar jag göra citronkladdkaka, då tar jag endast bort kakaon och tillsätter citronskal och citronsaft från en citron och tillsätter ungefär ½ dl mjöl. Perfekt för den som gillar syrlig och söt smak. (läs mer om kladdkaka i den här tråden)

Det är absolut värt att testa, men sedan kan det vara så att en kladdkaka inte faller alla i smaken. Därför är det smart att fortsätta att testa tills den perfekta konsistensen, balansen och chokladhalten är uppnådd.