Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Är det din tur att skaffa studsmatta?

Är du ute efter att bli centre of attention i kvarteret? Då ska du helt klart skaffa en studsmatta. Här samlas barn och vuxna och övar på tricks tillsammans, och ni får den fantastiska föreningen nytta och nöje. Tack vare studsmattans mjuka studs tränar du många muskler samtidigt, och du får känslan av att du kan göra vad som helst! Kom ihåg att ta hänsyn till de säkerhetsföreskrifter som finns, och var kreativ när du hoppar. 

Letar du efter något att göra grannarna avundsjuka med? Här kan du köpa studsmatta! Med mjuk och fin studs kan ni öva på volter och träna muskler du inte ens visste att du hade. Dessutom blir det en fin samlingsplats för alla grannbarnen, som får något roligt att umgås kring. Fjädrarna i en studsmatta är utformade på ett sätt som ger spänst och kraft till dina hopp.

Studsmattan mycket populär

Idag anses studsmattor vara lite av ett måste, och när man planerar nya lekparker och parker i områden brukar man ha studsmattan i åtanke. Många väljer då att integrera den mer med marken och göra lite mindre avancerade varianter av de man hittar i folks trädgårdar. I Fittjas nya Central Park har man till exempel planterat en studsmatta!

Överallt när man promenerar förbi i ett radhus- eller villaområde ser man en studsmatta som kronan på verket i gården. Eftersom man bara får hoppa helst en åt gången är det därför lätt att det bildas köer, så därför är det många som väljer att skaffa en egen. Dessutom kliar det alltid lite i de vuxnas fingrar, som också vill vara med och hoppa. Se bara till att du inte hamnar i klorna på någon arg granne, som ser till att förbjuda studsmattorna… Vi pratar förstås om villaföreningen som förbjöd studsmattor, läs mer om det i Expressen.

Så hoppar du rätt på studsmattan

När man hoppar studsmatta är det viktigt att man använder rätt teknik. Se till att ha lätt böjda ben när du hoppar och kasta dig inte in i volter om du känner dig osäker på hur man gör. Ta hellre hjälp av en specialist om du vill lära dig avancerade konster på studsmattan. Se också till att bara hoppa en person åt gången, eftersom många kan leda till att fjädrarna nöts ut. Olyckor kan förekomma men går att undvika om man bara hoppar en åt gången, läs mer om det här.

Kom också ihåg att ställa in studsmattan under den kalla säsongen på året. Då slits inte materialet av all snö och tö och själva mattan kan behålla sin spänst. Se istället till att plocka isär delarna på den, stommen kan du lämna kvar om du vill, och kör in den i garaget eller i något förråd. Då vet du till våren att det är dags att plocka fram den igen och att den inte tagit någon skada av vädret. Lycka till, och ha det så roligt och var försiktig! Och kreativ.