Kontakt: info@klackarochkaffe.se

En hobby som blir en livsstil

De som gillar att pyssla, fixa och DIY gillar säkert också att fiska och det med roliga beten och många olika fiskedrag. Detta med fiske är en populär hobby som dessutom gör att man kan äta gott om man får napp.

 

P1130844Som Zlatan själv säger, i en intervju i Sport & Style, återberättad i Expressen, så är fiske för honom väldigt privat och väldigt personligt. Dessutom säger han att han också tror att det är den mest populära aktiviteten i världen, det är i alla fall en av hans egna största hobbys.

Nu börjar allt fler inse att det finns en stor kvinnlig intressentgrupp för fisket, och allt fler börjar producera reklam som även inkluderar kvinnor, eller helt enkelt riktar sig mot just kvinnor. En sådan kan en läsa om i tidningen Fiskejournalen där det talas om hur flugfisket och sportfiske generellt ökar i popularitet hos tjejer vilket gör att branschen växer och blir mer inkluderande. Förhoppningsvis är det en härlig hobby lika vanlig bland tjejer som det är bland män i framtiden, och varför det inte redan är så är faktiskt lite av en gåta.

Vett och etikett kring fiske

 

Det många vittnar om som gillar att fiska är att fisket först är en dröm om att fånga den där jättestora fisken, men att så småningom så växer det fram ett djupare intresse för naturen i sig och för djur och miljö samt samspelet i ekosystemet. Det gäller ju att fiska med miljön och djuren i åtanke, att vara rädd om våra sjöar och hav – så att vi får behålla dessa rena och friska även i framtiden. Fiska aldrig upp mer fisk än vad du och din familj kan äta, och döda genast den fisk du fått upp och tänker behålla, annars släpp den fri i vattnet igen. Minns också att allemansrätten inte ger dig rätt att fiska i någon annans vatten, och på många ställen måste du ha fiskekort.