Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Säkerhet vid fasadrenovering

Ett nymålat hus, ett vackert tak eller renoverade fönsterkarmar gör att ditt hus ser inbjudande och fräscht ut. Kom bara ihåg att tänka på säkerheten när det är dags att måla om och renovera.

När det är dags att måla om huset, lägga om tak eller renovera fasaden gäller det att se till säkerheten i första hand. Under sommarmånaderna sker många fallolyckor från stegar som kan leda till allvarliga skador. Med en stabil arbetsställning från https://www.trappverket.se/produkter/aluminiumst%C3%A4llningar-42440636 får du en säker arbetsplats. Ställningens delar består av aluminium vilket gör den lätt att transportera och montera eftersom delarnas vikt är låg. Ställningen är dessutom på hjul vilket gör att den lätt går att flytta till olika delar av husets fasad.

Måla om huset

När det är dags att måla om huset finns några vanliga misstag du bör se till att undvika. Ett av det vanligaste misstaget många gör att att inte ta reda på egenskaperna hos den tidigare färgen. Tänk också på att måla om under den varma och torra årstiden för att undvika fukt och för att färgen ska torka bra. Vilken färgnyans som passar beror på i vilket område huset ligger. Villan i det täta förortsområdet passar ofta bättre i mer neutrala färger medan ett sommarhus kan målas i mer kreativa färger.

Tummen mitt i handen?

Om du tycker att renovering är besvärligt och tidsödande går det förstås också att ta hjälp av hantverkare. Kostnaden för hantverkshjälp kan lätt skena iväg och därför kan det vara värt att lägga några timmar på att lära sig grundläggande kunskaper om renovering. På nätet finns många gratis instruktionsvideor som metodiskt visar hur du ska gå tillväga. Kom alltid ihåg att säkerheten kommer i första hand. Det är lätt att bli ivrig och vilja bli klar så fort som möjligt men se istället till att skynda långsamt och säkert.