Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Kost och matlagning som hobby

Något som allt fler hittar ett intresse för är matlagning. Detta mycket tack vare program som Halv åtta hos mig, alla Gordon Ramseys serier, Jamie Olivers olika TV-program, Sveriges Mästerkock och många fler. Precis som trenden med inredningsprogram och det ökade allmänintresset för inredning har intresset för matlagning ökat markant de senaste åren. Mycket har det nog även att göra med den ökade medvetenheten och kunskapen och hälsa, bra råvaror, träning etcetera.

•    Ekologiskt
•    Närodlat
•    Lokala producenter
•    Frigående
•    Fairtrade

Alla dessa ord är sådant vi hör mer och mer om idag. Det handlar inte längre bara om att köpa svenskt kött när man är i mataffären. Nu ska det dessutom ha minst en eller två av kriterierna ovan. Och detta är ju fantastiskt. Inte nog med att det här betyder att våra djur får leva under otroligt mycket bättre förhållanden, både kött och grönsaker smakar dessutom fantastiskt mycket bättre som obesprutat och ekologiskt. Det är även avsevärt mycket nyttigare och snällare mot miljön att äta ekologiskt. Dessutom stöttar man de lokala bönderna och producenterna.

För den som vill lära sig mer om matlagning, bra råvaror och kunna slänga ihop en härlig rätt på gourmetmörad nötstek är ett tips att starta en matlagningsklubb med vännerna där man bjuder varandra på middag någon gång i veckan eller ett par gånger i månaden. Alternativt laga mat tillsammans för att ta del av varandras tips, trix och idéer i köket.