Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Snus är kul, och fint

Snus är för många svenskar mer än bara en last. Det är någonting personen lever med och det är någonting personen verkligen tycker om. Många älskar att snusa och ser det inte alls som någonting de borde sluta med. Nuförtiden kan man beställa hem alla möjliga sorters snus från Snus Direct, rakt hem till dörren. Det går att bli en riktig konnässör eftersom man kan testa olika sorter hur man vill. Det finns även sorter på nätet som du aldrig sett i butik. Det är ofta svårt att hitta affärer med bra utbud av snus, de flesta har bara de största märkena och några budgetalternativ i hyllan.

Tobaksodling, tobak, plantor
Det är inte så svårt att odla tobak. Det går även att göra i mindre skala om du har lite jord att så i.

Många ser snus som sex. Utan det är man sur och grinig; med stadig tillgång är man inte mer än likgiltig. Men precis som vissa tycker om cigarrer, och har det som hobby, tycker vissa om snus. Det finns gott om människor i Sverige som gör eget snus, ibland odlar man till och med sin egen tobak.  Det går att krydda snuset som man vill och det blir bra mycket billigare än att köpa märkessnus. Det finns att köpa färdiga satser med ingredienser som man bara bakar ihop. Är man riktigt inbiten kan man göra helgsnus. Då har man i lite snaps, det ger smak och blir en extra guldkant till helgen.

Dyrt med snus

Det största problemet för snusaren är ofta priset. Det kan bli dyrt om du snusar mycket och det blir ännu dyrare om du hela tiden provar nya märken, och inte köper i stock, för att få variation och hitta nya favoriter. Detta blir dock inte ett problem om du som gör ditt eget. Nätbutiker är också billigare än tobaksaffärer och dylikt.