Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Komponera julkort

Snart är det dags för den som vill skicka julkort att komponera ihop ett och skicka till nära och kära. För den som vill göra ett digitalt julkort finns enkla knep. Det är dock fortfarande mest populärt att skicka ett fysiskt julkort i brevlådan.

2308529-family-making-seasonal-greeting-cards-together

På idg.se kan man läsa om att det är enkelt och populärt att knåpa ihop ett interaktivt julkort som man skickar till nära och kära. För ett par år sedan behövde man vara ett proffs för att ta fram sådana här korta videofilmer men i dag kan vem som helst göra det på datorn. Det enda man behöver är lite kreativitet och ett bra verktyg antingen på nätet eller som man laddar ner. Med ett sådant här verktyg kan man alltså skapa en digital årsbok där man samlar alla foton och videor från semester, eller helt enkelt göra ett personligt julkort.

Enkelt göra julkort

För den som föredrar att skicka ett fysiskt julkort på posten behöver det inte heller vara så svårt. Precis som med de interaktiva julkorten finns det tjänster som kan underlätta när man vill göra ett fysiskt julkort. Ett utav de företag som kan göra ett julkort till en är Qpix. Det enda som krävs är att man laddar upp en egen bild som man vill använda och sedan kan man välja ett färdigt julkort eller sätta ihop det enkelt själv. För att läsa mer om det här företagets tjänster kan man klicka in på deras sociala medier.

Mer poppis med fysiska kort

Trots att vi blir mer digitala är faktiskt de fysiska julkorten i brevlådan de som svenskarna föredrar, skriver Svenska Dagbladet. Enligt en undersökning förra året skulle sju av tio svenskar skicka sina julhälsningar med posten. En anledning till detta kan vara att vår digitala livsstil behöver en motpol i form av ett julkort i brevlådan.