Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Ät rätt för att orka

Vi lever ett mer hektiskt liv och vi vill hinna med mer och mer aktiviteter under dagens 24 timmar. Då gäller det att tänka på vad vi stoppar i oss för att maximera och inte trötta ut oss.

1519327-a-grocery-bag-full-of-healthy-fruits-and-vegetables (1)Visst, ska man leva ett så hälsosamt liv som möjligt så handlar det även om att träna regelbundet samt att ta hand om sin sömn som är av största vikt för att vi ska en orka med dagen, och om just sömn har vi skrivit mer om här. Men om vi både tränar och sover bra så räcker det inte om vi inte äter sunt, alltså mat som vill oss väl och som ger vår kropp de ingredienser den behöver för att bli stark och bära oss genom dagen.

Enkelt att äta rätt

Det första man måste tänka på är att det faktiskt är enkelt att äta rätt. Dessutom är det roligare. Vi måste bli bättre på att verkligen förstå vad skillnaden är mellan bra och mindre bra mat. detta då mat som är mindre bra bara tar upp plats i våra kroppar och inte är speciellt näringsrik. Många kan behöva hjälp med olika kosttillskott för att åter komma på banan. Sedan ska man komma ihåg att när det kommer till att äta rätt så handlar det inte bara om vad det är vi stoppar i oss utan även hur mycket vi stoppar i oss. Många kan äta mycket stora portioner, men få gånger om dagen. Då är det bättre att äta fler gånger, men mindre portioner. Mycket handlar om att vi måste börja med oss själva och hur vi vill leva våra liv och vad vi vill få ut. Då är det superenkelt att göra skillnader i våra liv.