Kontakt: info@klackarochkaffe.se

Stenplattor blir grunden i ditt utekök

Fixarglädjen i oss är många, och vad är inte roligare än att anlägga ett alldeles eget utekök till torpet eller sommarstugan? Det finns massvis med inspiration att hämta, och det kan bara bli hur fint som helst! Här kommer vi med lite tips på hur du kan tänka när du ska bygga ditt eget utekök. Stenplattor i fina formationer, läge och lite annat smått och gott.

Föreställ dig stenplattor från Flisby i fina material, kanske lagda i något spännande mönster? Bredvid växer en örtagård och tomatrankor och humle klättrar på en spaljé bredvid. Ett utekök är lätt att planera och det finns många färdiga set om du vill fokusera på det omgivande piffet!

Stenplattorna ger stabil grund

För att köket ska ha en stabil grund är stenplattor något av ett måste. Det är dessutom smart att ha just sten och inte trä som måste impregneras och vårdas mycket för att klara av årstiderna. Annan bra sak att ha i åtanke:

Det är bra att ha någon typ av skydd mot väder och vind till ditt utekök. En enkel lösning är att spänna upp en segelduk som tak och skapa vindskydd med hjälp av spaljéer eller ett plank. Aftonbladet

Läs det här underbara reportaget om ett par som planerade och byggde sitt eget utekök. Stengolv, en fin träbänk och en vägg som stöter bort en del väder. Det är komplett med grill, spis, ho och allt som kan behövas. Man kan själv välja hur avancerat man vill göra sitt kök, en del nöjer sig med någon typ av grillanordning så att man inte behöver dra någon el till uteköket.

Här kan du få inspiration från 6 olika utekök. Så fint, tycker vi på Klackar och Kaffe! Se till att odla ordentligt med ätbart i sommar så kan du plocka från din egen skörd.